Telefon

0706 - 657 277

E-post

pia@piasklinik.se

Behandlingar hos Pias Klinik

Jag erbjuder komplementärmedicinska behandlingar som massageterapi, idrottsmassage, djupvågsbehandling, käkledsbehandling, lymfmassage, gravidmassage, laserterapi, naturterapi, kinesiologi, ljusterapi och mycket mer. Beroende på din problembild, och dina symptom, så kan jag komma att kombinera flera typer av tekniker under samma behandling, allt för att lokalisera smärtan eller obalansen, och sedan kunna behandla den, snarast möjligt. Du kan läsa mer om samtliga behandlingar jag erbjuder här nedan. Fullständig prislista hittar du här.


Medicinsk massageterapi
En behandling som går på djupet och innefattar massage, manipulation, mobilisering, stretching och behandling av triggerpunkter. Jag knådar, sträcker och pressar musklerna
för att släppa på spänningar, syresätta och öka rörligheten. Detta kan lösa upp spänningar, stelhet, samt återställa normal funktion i leder och muskler. Behandlar med mobiliseringstekniker, triggerpunktsbehandling, PRT, MET, fascia, mobilisering,
djupvågsbehandling med mera. Läs mer om massagens goda effekter här.

Idrottsmassage
Idrottsmassage en kraftfull och djupgående massage där jag behandlar muskler och bindvävnader som då löser upp spänningar i muskulaturen, ligament, leder samt ökar blodcirkulationen. Några specialtekniker som kan komma att används är djupvågsbehandling, vacuumkopping, FAT-Tool (Fascial Abrasion Technique), elektroterapi, laserterapi, kinesiotejp, dry needling med flera. Läs mer om dessa specialtekniker längre ner.

Gravidmassage
Undersöker – Behandlar – Förbygger!
Jag behandlar och förebygger led och muskelbesvär som kan uppstå under en graviditet. Besvär som kan uppstå; smärtor i rygg, nacke och skuldror. Foglossning och bäckenproblem, gravidischias och smärtor i sätet, ont i svanskotan, ödem i ben och fötter.

Du får även en skön och avslappnande stund. Du ligger bekvämt på en gravidkudde. Du är välkommen till mig från vecka 1 eller enligt läkarens rekommendation.

Lymfmassage/lymfdränage
Denna behandling har till syfte att öka transporten av överskottsvätska och slaggprodukter från vävnaden och vidare ut ur kroppen. Lymfmassagen består av strykningar, djupandning och lätta tryck i lymfflödets riktning för att lösa upp stopp och fibroser. Har man blockeringar i lymfsystemet kan man få många olika symtom, till exempel ödem av olika slag, fibromyalgi, restless legs, celluliter, sömnsvårigheter, huvudvärk, domningar i armar och fingrar, svullnad runt hälsenan, stelhet, ont i rygg och nacke, frusen, svullen i kroppen och svårt att gå ner i vikt.

Medicinsk laserterapi
Har du kanske ont i onödan? Det vet du inte om du inte har provat laserterapi. I dag finns över 5 500 studier gjorda på behandlingar medicinsk laser. Många av dessa dubbelblinda kliniska studier med medicinsk laser visar dokumenterad god effekt på smärta och inflammationer samt på själva läkningsprocessen. Fokuserat rent ljus som går rakt in i cellen, ger ökad genomblödning i vävnaden och sätter igång en självläkningsprocess. Läs mer

Käkledsbehandling
Spänningshuvudvärk? Värk i nacke, axlar eller ländrygg? Smärta eller stelhet i käken? Knäppningar i käkleden? Upplever du tandgnissling, tandpressning, eller bruxism? Andra symptom som kan uppstå vid käkledproblematik är tinniusliknande problem, överkänslighet mot solljus eller svårighet att öppna munnen. Inte sällan upplever människor med spända käkar också en stelhet i höften. Jag kan hjälpa dig! Vanligtvis är personer med käkledsproblematik inte själva medvetna om att det är just käkens muskler som är spända. Med en käkledsbehandling kommer jag med hjälp av en rad olika tekniker att massera, töja, pressurbehandla och stretcha din käkmuskelatur och kringliggande muskler i nacke och hals, för att lätta på dina symptom. Det brukar upplevas mycket skönt och välgörande.

Djupvågsbehandling
Djupvågsbehandling är effektiv mot värk och spänningar. De djupa vågorna går skonsamt genom kroppens lager och sätter igång rörelse, både brett och djupt. Rörelsen sprids snabbt och gör att vågorna når över stora ytor. Idag används djupvågsbehandling för bland annat smärtlindring, fascia/bindvävsmassage, behandling av rörelseapparaten och för att få bukt med nack- och ryggbesvär samt muskelspänningar.

Dry Needling
Dry needling är en form av akupunktur där en tunn nål förs in i muskeln där en så kalla triggerpunkt finns. Triggerpunkter är spända band i musklerna som sitter runt fascia och senor, som i sin tur påverkas av triggerpunktens centrala sensitiv. Genom att undersöka var orsaken är, eller sitter och vad som påverkas i kroppen går man in med antiseptiska nålar och påverkar krampen eller nervsmärtan och får den att slappna av. Nålen kommer ofta djupare ner i muskeln än vad man kan komma med massage. Behandlingen ökar blodtillförsel och cirkulation som i sin tur hjälper till att släppa på spänningar.

BIOTRON Ljusterapi
Bioptronljuset har en förmåga att stödja, främja och stimulera kroppens egen självläkning för såväl fysiska som mentala åkommor. Detta kan vara en effektiv behandling för dig som lider av exempelvis höst- eller vinterdepression. Läs mer

Infraröd bastu
En infraröd bastu är en lågtempererad bastu där du bastar i en behaglig temperatur på 40-60 grader. I en Infraröd bastu är det din kropp som värms upp och inte kringliggande luft som i traditionell bastu. Långvågigt infrarött ljus ger en djup uppvärmning av kroppens vävnad. Det medför en ökad blodcirkulation i kroppen. Tillsammans skapar detta en mängd positiva effekter i kroppen. Läs mer

Naturterapi
Människan är en fantastisk skapelse med självläkande förmåga. Naturterapeuten skapar optimala förutsättningar för denna självläkande förmåga genom att eliminera hälsonedbrytande faktorer och ge råd om betydelsen av fysisk aktivitet och hälsosam kost.

Naturterapeuten integrerar alternativa diagnostikmetoder (irisdiagnostik, ansiktsdiagnostik, tungdiagnostik, PH-balans, pulsdiagnostik, provtagning av ämnesomsättning, palpation,
auskultation, BT mätning etc.) med manuell medicinska metoder (undersökningsmetodik, provokationstester, funktionstester, behandlingsstrategi, behandlingstekniker).

Naturterapeuten ordinerar också naturliga homeopatiska läkemedel, örtmedel, näringstillskott som vitaminer, mineraler, enzymer, probiotika med flera. Som enskilda ordinationer eller i kombination – allt individuellt anpassad för varje klients behov. Det gör vi med olika biverkningsfria metoder, kostrådgivning, livsstilsförändring, homeopatiska medel, örtterapi och kosttillskott.

Iris-/ögondiagnostik
Irisdiagnostik är läran och studerandet av ögats iris, struktur och färg. Irisdiagnostik är ingen behandlingsmetod utan en undersökningsmetod. Det är ett skonsamt sätt att identifiera nedärvd styrka och svaghet i kroppen. Genom att diagnostisera iris kan man se dessa och genom näring och andra naturmetoder hjälpa kroppen och därigenom förhindra och läka sjukdom.

Kinesiologi
Kinesiologi är en metod att kommunicera med en annan persons nervsystem genom att testa spänningen i musklerna. Man använder sig av så kallad manuell muskeltestning för att finna obalanser, spänningar och blockeringar i kroppen. Därefter utförs olika behandlingar och balanseringar av nerv- och energisystemet, för att slutligen testa musklerna igen och bekräfta att det skett en förändring. Behandlingar görs sedan inom främst fyra olika områden: struktur-mekanik, energi-akupunktur, näring-nutrition samt mentalt-psykologiskt.

Kinesiotejpning
En tejp som hjälper dig att få ner svullnad, lindra värk, och normalisera muskelfunktion. Den stödjer ledfunktion, främjar mikrocirkulation och mycket mer. Kan vara effektiv i kombination
med andra behandlingsformer. Tejpningen lyfter huden och gör att lymfsystemet får bättre plats, vilket i sin tur leder till reducering av smärta och svullnad.


Verktyg som jag kan komma att använda mig av under mina behandlingar:

FAT-Tool (Fascial Abrasion Technique)
FAT-Tool är ett högeffektivt redskap för att snabbt återställa fascian/bindväven och på så vis öka rörelseomfånget i muskulaturen. Detta medför att muskulaturen klarar högre belastning och att återhämtningen sker snabbare. FAT-Tool går att använda på all muskulatur i kroppen och fungerar utmärkt på smärtsamma överbelastningsskador. Används även framgångsrikt för att behandla ärrvävnad och flera år gamla bristningsskador i muskulaturen.

Vaccumkoppning
Upplev ny livskvalitet genom att använda pulserande vakuummassageteknik. Effektiv för att ta bort blockeringar och för att behandla hela kroppen. Vakuummassage är en naturlig form av behandling som har använts i årtusenden. Vakuummassage påverkar omedelbart kroppens självreglering och stöder dess resistens mot sjukdom. Vakuummassageterapi löser upp och tar bort dessa avfallsprodukter. Blod och lymfsystem påverkas positivt genom lokal stimulering och behandling av blodcirkulationen. Därigenom uppnås en positiv acceleration av metabolismen.

TENS-behandling
TENS står för Transkutan Elektrisk Nervstimulering (ibland kallad TNS) och är en biverkningsfri behandling vid såväl långvarig som tillfällig smärta. TENS står för Transkutan Elektrisk Nervstimulering (ibland kallad TNS) och är en biverkningsfri behandling vid såväl långvarig som tillfällig smärta. Elektroder placeras på huden där du har ont. De är kopplade till en TENS-stimulator som ger ut impulser. Dessa impulser blockerar helt eller delvis smärtan. Att massera ett område som gör ont känns oftast bra, eller som man gjort i alla tider – man blåser på det onda. Att massera eller blåsa är andra sätt att blockera smärtimpulserna på, fast TENS är mycket effektivare. Om du placerar elektroderna på en muskel i det område du har ont börjar muskeln arbeta och kroppens egna morfinliknande ämnen, endorfiner, frisätts. Endorfinerna lindrar din smärta.