Telefon

0706 - 657 277

E-post

pia@piasklinik.se

BIOPTRON Ljusterapi, vad är det?
BIOPTRON är ett artificiellt, polariserat solljus helt utan UV-strålning. Det är en väletablerad, kliniskt testad metod, med många behandlingsområden utan biverkningar.


BIOPTRON ljusterapi stimulerar cellbildningen och ökar tillförsel av näringsämnen till kroppen. Det är en ljusterapi som grundar sig på mångårig vetenskap. Polariserat ljus påskyndar kroppens läkning och ökar produktionen av antikroppar med 50 – 60% under en behandling, enligt vetenskapliga undersökningar. BIOPTRON ljusterapi är en medicinsk ljusterapiutrustning som används under professionella förhållande på sjukhus och specialiserade institutioner.

Idag är det känt att den mänskliga organismen omvandlar ljus till elektrokemisk energi, vilket aktiverar en kedja av biokemiska reaktioner i cellerna. BIOPTRON ljusterapi kan användas som kompletterande behandling eller som enskild behandlingsmetod, beroende på dina besvär och behov.


När lämpar sig Bioptron ljusterapi?
Ljusterapi kan hjälpa dig när du lider av exempelvis håglöshet, depression eller sömnproblem. Ljusterapin lindrar smärta och löser upp muskelspänningar. Den förbättrar näringstillförsel till kroppen mjukdelar, minskar svullnader och påskyndar läkning.

Kontraindikationer vid graviditet, ögonsjukdomar som gråstarr eller grönstarr, obekanta hudförändringar, epilepsi samt hyperkänslighet för ljus eller fotoallergi kan också lindras med hjälp av ljusterapi.

Snart kommer du att kunna boka ljusterapi via hemsidan

En ljusterapibehandling tar cirka 20 minuter och ger 30 000 lux. I jämförelse ger en riktigt solig sommardag runt 100 000 lux.

Priser1 gång5 gånger10 gånger
20 minuter/tillfälle200 kr800 kr1 600 kr